Σηφάκης:

Ηλεκτρολόγος

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Κατάστημα   Ωρωπού 70 - Γαλάτσι - Αθήνα

ΣΗΦΑΚΗΣ

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι

2102132738

 

2102913454

 

Κινη. 6932607353

electrisity.jpg - 9.62 Kbhigh_voltage.png - 21.43 Kb

Για οτιδήποτε παράξενο και περίεργο πρόβλημα λειτουργίας στην ηλεκτρική εγκατάσταση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τη δική σας ασφάλεια !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ. ΓΑΛΑΤΣΙ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ.

Ο εξωτερικός ψηφιακός δέκτη - αποκωδικοποιητής είναι απαραίτητος εάν οι τηλεοράσεις σας δεν διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη που να υποστηρίζει το σύστημα MPEG-4, ή εάν αυτός που έχει είναι παλαιότερης τεχνολογίας [MPEG-2] και δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης DVB-T MPEG-4 ή H.264.

τότε για την κάθε τηλεόραση χρειάζεται ξεχωριστός εξωτερικός αποκωδικοποιητής, γιατί εάν συνδέσετε όλες τις τηλεοράσεις με έναν αποκωδικοποιητή τότε όλες οι  τηλεοράσεις θα προβάλουν το ίδιο κανάλι.

Συνδέστε τον αποκωδικοποιητή με το καλώδιο της κεραίας & Συνδέστε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση χρησιμοποιώντας το ειδικό καλώδιο SCART ή HDMI

Συντονίζετε τον αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του, αφού πρώτα έχετε διαβάσει τις οδηγίες του. Εάν όμως, δεν εντοπιστούν κανάλια Τότε αρχίζουν τα δύσκολα,


Να φέρω ηλεκτρολόγο να μου αλλάξει την κεντρική γραμμή ?


ναι αν χρειάζεται ΣΗΦΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Σε ακραία θερμοκρασία διακοπή ρεύματος μέσα στο σπίτι. Ελέγξτε εάν τα γειτονικά ακίνητα έχουν ρεύμα.

Αν δεν έχουν ρεύμα, τότε πρόκειται για γενική διακοπή ρεύματος η οποία θα αποκατασταθεί.

Αν όμως τα άλλα ακίνητα έχουν ρεύμα ενώ το δικό σας ακίνητο δεν έχει,

τότε θα πρέπει να ελέγξετε αν έχει «πέσει» η ασφάλεια, το ρελέ ή ο μικροαυτόματος διακόπτης που προστατεύει τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. ΣΗΦΑΚΗΣ για οτιδήποτε παράξενο και περίεργο πρόβλημα λειτουργίας στην εγκατάσταση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Κατάστημα   Ωρωπού 70 - Γαλάτσι - Αθήνα

ΣΗΦΑΚΗΣ

τα τηλέφωνα επικοινωνίας ειναι

Τηλ. 2102132738    2102913454

Κινη. 6932607353

Μετατρέπει την γραμμή του Τηλεφώνου και μεγάλο ποσοστό των πελατών δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση και επικοινωνία με τον έξω κόσμο,


επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε παράξενο και περίεργο πρόβλημα λειτουργίας στην εγκατάσταση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ενώ καθίσταται αρκετά πολύπλοκο για αυτούς που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία. Ευρυζωνική τηλεφωνία το voip του cosmote


Μπορούμε να επισκευάσουμε οποιαδήποτε ζημιάΔεν έχουμε ρεύμαΜυρωδιά καμένου (χαρακτηριστική μυρίζει σαν ψαρίλα) που έρχεται μέσα από τον πίνακα
Το πρόβλημα μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και αν η μυρωδιά φύγειΜπορεί να έχει κάποιο καλώδιο υπερθερμανθεί ή κάποια ασφάλεια ή διακοπτης να έχει καεί.
Αν διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές και καλούμε τον ηλεκτρολόγο άμεσα
Μπορούμε να επισκευάσουμε οποιαδήποτε πίνακα

Δημιουργούμε και υπογράφουμε την νέα Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) για το Σπίτι ή το κατάστημα.

Η έκδοση πιστοποιητικών ηλεκτροδότησης (υπεύθυνη δήλωση αδειούχου εγκαταστάτη) γίνεται αυθημερών αφού προηγηθεί αυτοψία στο χώρο και ελεγχθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κακοτεχνίες και ελλείψεις , αποκαθίστανται για να προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού . Η καταγραφή της ηλεκτρικής εγκατάστασης είναι απαραίτητη .

Το πιστοποιητικό σχεδιάζεται και αποτυπώνεται σε έντυπη μορφή που περιλαμβάνει :

1) Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη
2) Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης
3) Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή ΚΕΗΕ
4) Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης
5) Σχέδιο εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, πινάκων...

Την κάτοψη της ηλεκτρικής εγκατάστασης με τα φορτία και τα σημεία χειρισμού που την αποτελούν .Ανάλυση της εγκατάστασης .Υπογραφή και σφραγίδα του αδειούχου ηλεκτρολόγου και του σωματείου στο οποίο ανήκει .

Παραδίδεται στον πελάτη για να το καταθέσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην εταιρεία Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) .

Οι συνηθέστερες περιπτώσεις για την έκδοση ενός πιστοποιητικού είναι η αλλαγή ονόματος καταναλωτή - επανασύνδεση και η πρώτη ηλεκτροδότηση .

Δεν εκδίδονται πιστοποιητικά άνευ ελέγχου και δίχως να πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.
Από 16 Μαϊου η νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη είναι πραγματικότητα.
Και από την 1 Νοεμβρίου 2011 η ΝΕΑ Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) θα είναι η μόνη δηλωση που θα δέχεται η ΔΕΗ και τώρα η ΔΕΔΔΗΕ.
Η παλιά Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη δεν την δέχεται η ΔΕΔΔΗΕ.

 

 

τότε καλέστε μας ή πείτε μας ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα

Μεγάλη ενίσχυση με μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα.

Οι "ειδικοί" επι του θέματος θα μπορούσαν να πούν τη γνώμη τους !!!!

Προβληματικη λήψη Χαλασε η κεντρικη μας κεραια.

Κακοσχεδιασμένο κεντρικό δίκτυο διανομής με πολλά προβλήματα.

Αλλάζω μπρίζα, καλώδιο, παίρνω και ενισχυτή γραμμής αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Χαμηλή ποιότητα, με πάγωμα εικόνας και κολλήματα στα ψηφιακά.

 

Θα πρέπει να δεις τον προσανατολισμό της κεραίας και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Οι "ειδικοί" επι του θέματος θα μπορούσαν να πούν τη γνώμη τους !!!!

Επισκευή servis κεντρικής κεραίας για μονοκατοικίες διώροφα και τριώροφα.

Επισκευή βλαβών , διορθώσεις , επιδιορθώσεις , σέρβις , Τεχνικοί για εγκατάσταση του ενισχυτή με κεραία UHF,VHF,FM,

 

Τεχνικός έλεγχος μικροσυσκευών με διάγνωση της βλάβης στο

Κατάστημά μας Ωρωπού 70 - Γαλάτσι - Αθήνα

Ενημέρωση για τον εκτιμώμενο χρόνο και το κόστος επισκευής.

Για Ηλεκτρικές Σόμπες, Σεσουάρ, Αλλαγή διακοπτών και Καλωδίων.

 

Για όλους τους τύπους και όλες τις μάρκες θερµοσιφώνων ο ηλεκτρολόγος ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ σας προσφέρει τις υπηρεσίες του με αμεσότητα και επαγγελματισμό σε συμφέρουσες τιμές και με την κατάλληλη λύση, σε κάθε ηλεκτρική βλάβη του θερμοσιφώνου σας .

 Κοντά στον πελάτη χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, σας προσφέρουμε τις γνώσεις μας για οποιοδήποτε προβλημα αφορά την ηλεκτρική λειτουργικότητα και τυχόν βλάβη του ηλεκτρικού σας θερμοσίφωνα, καθώς και την επισκευή του.

 

 Ελέγχουμε με συνέπεια τη συσκευή σας και προβαίνουμε στην άμμεση επισκευή ή αντικατάσταση (αν χρειαστεί).

Για όλους τους τύπους και όλες τις μάρκες  ηλιακών θερµοσιφώνων ο ηλεκτρολόγος ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ σας προσφέρει τις υπηρεσίες του με αμεσότητα και επαγγελματισμό σε συμφέρουσες τιμές και με την κατάλληλη λύση, σε κάθε ηλεκτρική βλάβη του ηλιακού σας θερμοσίφωνα.

 Κοντά στον πελάτη χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, σας προσφέρουμε τις γνώσεις μας για οποιοδήποτε προβληματισμό όσον αφορά τη ηλεκτρική λειτουργικότητα και τυχόν βλάβη του ηλεκτρικού σας θερμοσίφωνα, καθώς και την επισκευή του.

 

Ελέγχουμε με συνέπεια τον ηλιακό θερμοσίφωνά σας και προβαίνουν στην άμμεση επισκευή του.

Δεν παράγεται ζεστό νερό με το ηλεκτρικό ρεύμα, τι συμβαίνει;

Σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει έλεγχο του ηλεκτρικού κυκλώματος του θερμοσιφώνου.

 

Και του πίνακα και  των συνδέσεων του ηλεκτρικού σας καλωδίου από τον πίνακα μέχρι τον θερμοσίφωνα

 

Σας προσφέρει τις υπηρεσίες του με αμεσότητα και επαγγελματισμό σε συμφέρουσες τιμές και με την κατάλληλη λύση, ανά περίπτωση.

Κοντά στον πελάτη χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και πολυδάπανες λύσεις, σας προσφέρουμε τις γνώσεις μας για οποιοδήποτε προβληματισμό.

Τα συνεργεία μας απαρτίζονται από έμπειρους ηλεκτρολόγους . Οι έμπειροι τεχνικοί μας ελέγχουν με συνέπεια τη συσκευή σας

και προβαίνουν στην άμεση και καλύτερη δυνατή και οικονομικότερη λύση όσον αφορά την επισκευή, ακόμα και αλλαγή του ηλεκτρικού σας θερμοσίφωνα, ανα περίπτωση.

Χρήσιμες Συμβουλές για την ασφάλεια σας

Με βάση την Νομοθεσία ο επανέλεγχος και η χρήση ρελέ προστασίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την ασφάλεια μας και κυρίως των παιδιών μας. Οι επανέλεγχοι σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία πραγματοποιούνται :
•Για κατοικίες κάθε 14 χρόνια
•Για επαγγελματικούς χώρους κάθε 7 χρόνια
•Για χώρους με εύφλεκτα υλικά κάθε 2 χρόνια
•Για χώρους ψυχαγωγίας κάθε 1 χρόνο

Θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να σας ενημερώσουμε για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του Επανέλεγχου της Ηλεκτρικής Εγκατάστασης της κατοικίας σας ή του επαγγελματικού σου χώρου.

 Οι κίνδυνοι ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς με αιτία το ηλεκτρικό ρεύμα μπορούν να μειωθούν δραστικά με τον επανέλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί από ανασφαλής ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και ελαττωματικές ηλεκτρικές συσκευές γίνονται δυστυχώς όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

Με την υποχρεωτική εγκατάσταση διαφορικού ρεύματος (ρελέ διαφυγής) στις παλαιές  εγκαταστάσεις (εφ΄όσον δεν υπάρχει) σε συνδυασμό με την υποχρέωση μέτρησης της αντίστασης γείωσης των εγκαταστάσεων στις οποίες εφαρμόζεται άμεση γείωση μέσω ύδρευσης και την υποχρεωτική βελτίωση της γείωσης αν η τιμή της αντίστασης γείωσης που θα μετρηθεί δεν παρέχει ασφαλή λειτουργία έναντι ηλεκτροπληξίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ασφάλειας και των παλαιών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα εκείνων που οι γειώσεις τους έχουν καταστραφεί.

20_1_1.jpg

Σε περίπτωση που μετακομίζετε σε ένα ηλεκτροδοτημένο ακίνητο πρέπει να υπογράψετε νέο Συμβόλαιο Παροχής Ρεύματος, έτσι ώστε οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομά σας.
Μαζί σας πρέπει να έχετε:

έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής του ακινήτου
την αστυνομική σας ταυτότητα
να γνωρίζετε τα στοιχεία του ΑΦΜ σας και
να προσκομίσετε νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), αν έχει λήξει η ισχύς της προηγούμενης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ).
Υπογράφοντας νέο συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να πληρώσετε και ένα ποσό ως προκαταβολή έναντι κατανάλωσης, το οποίο υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά του ακινήτου και το είδος της παροχής.

Για να πληροφορηθείτε σχετικά με το αν απαιτείται να προσκομίσετε νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) , καθώς και το ποσό που πρέπει να πληρώσετε ως προκαταβολή έναντι κατανάλωσης καλέστε στον αριθμό που αναγράφεται στην πίσω όψη του λογαριασμού σας, στο πεδίο πληροφορίες. Αναφέροντας τον αριθμό παροχής του ακινήτου (αυτός φαίνεται στην πίσω όψη του λογαριασμού στο πεδίο "Αριθμός παροχής") θα σας ενημερώσουν σχετικά.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο, έχοντας μαζί του:

την εξουσιοδότηση.
αστυνομική ταυτότητα
έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζει τον αριθμό παροχής του ακινήτου

12/10/2010

Μεγάλες ουρές παρατηρούνται καθημερινά στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, καθώς δεκάδες ενοικιαστές, που άλλαξαν πρόσφατα κατοικία, προσπαθούν να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες τούς με την Επιχείρηση, ενόψει και της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Δεν είναι λίγοι οι ενοικιαστές, οι οποίοι, αποχωρώντας από ένα σπίτι, άφησαν το όνομά τους στον λογαριασμό της ΔΕΗ και τώρα, σπεύδουν να το αφαιρέσουν, από φόβο μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το τέλος του ακινήτου, που θα περάσει μέσα από τον λογαριασμό της Επιχείρησης.

Πρέπει να γίνει καταγγελία του συμβολαίου παροχής ρεύματος. Δηλαδή είναι απαραίτητο να κατατεθεί στη ΔΕΗ αίτηση διακοπής παροχής ρεύματος, ούτως ώστε να σταματήσει η έκδοση λογαριασμών στο όνομά σας άλλως, θα συνεχίσει η ΔΕΗ την έκδοση λογαριασμών στο όνομά σας και θα έχετε την ευθύνη εξόφλησης αυτών.

20/9/2011

Φίλε Καταναλωτή προσωπικά θα θέλαμε να σου επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα θέματα που αφορούν την ασφάλεια τη δική σου, της οικογένειάς σου αλλά και της περιουσίας σου.


Μην ξεχνάς ότι το αγαθό του ηλεκτρισμού μας προσφέρει πολλές λύσεις, ευκολία και χαρά στην καθημερινή μας ζωή.

 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι αυτό το αγαθό ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

 
Γι' αυτό σε καλούμε για κάθε ηλεκτρολογική εργασία και επισκευή να ζητάς και να συνεργάζεσαι με ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ και με καταστήματα που φέρουν το επίσημο σήμα των σωματείων τους και έχουν την ταυτότητα του Αδειούχου Ηλεκτρολόγου.Φίλε καταναλωτή μην ξεχνάς ότι η καλή γείωση και το ρελέ ασφαλείας σώζουν ζωές.

Φίλε Καταναλωτή

Ξεκινώντας μια προσπάθεια ενημέρωσής σου προσωπικά θα θέλαμε να σου επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα θέματα που αφορούν την ασφάλεια τη δική σου, της οικογένειάς σου αλλά και της περιουσίας σου.
Μην ξεχνάς ότι το αγαθό του ηλεκτρισμού μας προσφέρει πολλές λύσεις, ευκολία και χαρά στην καθημερινή μας ζωή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι αυτό το αγαθό ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Γι' αυτό σε καλούμε για κάθε ηλεκτρολογική εργασία και επισκευή να ζητάς και να συνεργάζεσαι με ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ.
Φίλε καταναλωτή μην ξεχνάς ότι η καλή γείωση και το ρελέ ασφαλείας σώζουν ζωές.

 Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε
ότι το ρελε διαφυγής μπορεί να σώσει την ζωής σας. Είστε υποχρεωμένοι να το ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο).

 

20_1_1.jpg

Σε περίπτωση που φεύγετε από ένα ακίνητο,Πρέπει να γίνει καταγγελία του συμβολαίου παροχής ρεύματος. Δηλαδή είναι απαραίτητο να κατατεθεί στη ΔΕΗ αίτηση διακοπής παροχής ρεύματος, ούτως ώστε να σταματήσει η έκδοση λογαριασμών στο όνομά σας άλλως, θα συνεχίσει η ΔΕΗ την έκδοση λογαριασμών στο όνομά σας και θα έχετε την ευθύνη εξόφλησης αυτών. Με τη διακοπή της παροχής ρεύματος εκδίδεται τελικός λογαριασμός στον οποίο γίνεται συμψηφισμός της υπάρχουσας προκαταβολής έναντι κατανάλωσης ρεύματος, που είχε καταβληθεί κατά την υπογραφή του Συμβολαίου, με το ποσό που προκύπτει από την κατανάλωση ρεύματος της τελευταίας περιόδου.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο, έχοντας μαζί του:

την εξουσιοδότηση
αστυνομική ταυτότητα
έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζει τον αριθμό παροχής του ακινήτου

12/10/2010

Το οικιακό ρεύμα, όπως χρησιμοποιείται στα σπίτια, τα γραφεία, τα εργαστήρια και τα καταστήματα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα, ακόμη και θάνατο. Πολλά τραύματα προέρχονται από ελαττωματικούς διακόπτες, φθαρμένα καλώδια ή βλάβες της ίδιας συσκευής.
Τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Πρέπει να γνωρίζεται ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και η επαφή του είναι επικίνδυνη. Όταν χρησιμοποιείται μια συσκευή, με βρεγμένα χέρια ή όταν στέκεστε σε βρεγμένο έδαφος αυξάνετε ιδιαιτέρως τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Πώς να δράσετε
1. Διακόψτε την επαφή, κόβοντας το ρεύμα, στην κεντρική παροχή ή στο μετρητή αν είναι εύκολο. Αλλιώς βγάλτε την πρίζα ή τραβήξτε το καλώδιο. ΜΗΝ αγγίζετε το δέρμα του πάσχοντος με γυμνά χέρια.
2. Αν δεν μπορείτε να φθάσετε το καλώδιο, την πρίζα ή την κεντρική παροχή:
• Σταθείτε σε στεγνό, μονωτικό υλικό, π.χ. σ’ ένα ξύλινο κουτί ή σε ένα χοντρό πάκο εφημερίδων. Χρησιμοποιείστε το κοντάρι μιας ξύλινης σκούπας, μια ξύλινη καρέκλα ή εργαλείο για να σπρώξετε τα μέλη του πάσχοντος μακριά από την πηγή του ρεύματος.
• Τραβήξτε το θύμα από τα ρούχα του, μόνο αν είναι στεγνά και μόνο αν δεν έχετε άλλη επιλογή.
Μόλις η επαφή με το ρεύμα διακοπεί:
Αν το θύμα έχει χάσει τις αισθήσεις του, ελέγξτε την αναπνοή και το σφυγμό του και να είστε έτοιμοι για επαναφορά στη ζωή αν χρειαστεί. Δροσίστε τα εγκαύματα με άφθονο κρύο νερό, τοποθετήστε τον πάσχοντα σε θέση ανάνηψης και καλέστε ασθενοφόρο.
Αν το θύμα μοιάζει να μην έχει πάθει κακό αλλά συνεχίζει να τρέμει, πρέπει να το συμβουλεύσετε να αναπαυθεί. Παρατηρήστε προσεκτικά την κατάστασή του και αν έχετε οποιοδήποτε αμφιβολία καλέστε γιατρό.

Η επαφή με το ρεύμα υψηλής τάσης, που βρίσκεται σε φορτισμένες γραμμές και σε υπερθερμασμένα υψηλής τάσης καλώδια, συνήθως σκοτώνει ακαριαία. Σε κάθε περίπτωση προκαλεί σοβαρά εγκαύματα, ενώ μπορεί να τινάξει κάποιον αρκετά μακριά σε απόσταση από το σημείο επαφής, προκαλώντας έτσι νέα τραύματα όπως π.χ. κατάγματα.
Υλικά όπως το στεγνό ξύλο ή τα υφάσματα δε θα σας προστατεύσουν από τον ηλεκτρισμό υψηλής τάσης. Η πηγή του ηλεκτρισμού πρέπει να κλείσει και να απομονωθεί πριν πλησιάσετε τον χτυπημένο από το ρεύμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όταν πρόκειται για υπερθερμασμένες και κατεστραμμένες σιδηροδρομικές γραμμές.
Πώς να δράσετε
ΜΗΝ πλησιάζεται τον πάσχοντα αν δε σας έχουν βεβαιώσει επίσημα ότι η ηλεκτρική ενέργεια έχει διακοπεί και, αν είναι αναγκαίο, έχει απομονωθεί. Κρατήστε μια απόσταση 18 τουλάχιστον μέτρων. Επίσης κρατήστε μακριά και τους παρευρισκομένους.
1. Καλέστε αμέσως τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.
2. Ο πάσχον θα πρέπει, σχεδόν σίγουρα, χάσει τις αισθήσεις του. Όταν δεν κινδυνεύετε, ελέγξτε την αναπνοή και το σφυγμό του αν χρειάζεται. Τοποθετήστε τον στη στάση ανάνηψης.
3. Φροντίστε τα εγκαύματα και τα σχετικά τραύματα. Πάρτε μέτρα για να σημειώσετε όσο το δυνατόν την επήρεια του σοκ.

Η αντιμετώπιση μιας ηλεκτροπληξίας απαιτεί ψυχραιμία και συντονισμό.
Οι ενέργειες σε βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι:
1. ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ.
2. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
3. ΚΑΝΕ ΤΕΧΝΙΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΜΑΣΑΖ ΚΑΡΔΙΑΣ
4. ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (166) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ (100)
5. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ (ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜ. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. Προληπτικά
1. ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ
2. ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
3. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ; 150, 166
4. ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ; 100
5. ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ
6. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ; 199
7. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΑΣΗ

Το πέρασμα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το σώμα μπορεί να αφήσει αναίσθητο το θύμα και να προκαλέσει το σταμάτημα της αναπνοής ακόμη και της καρδιάς. Το ρεύμα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και στο μέρος του σώματος απ’ όπου εισέρχεται και σ΄ εκείνο απ’ όπου εξέρχεται (γειώνεται).

Το εναλλασσόμενο ρεύμα προκαλεί επιπροσθέτως και μυϊκούς σπασμούς που συχνά εμποδίζουν τον πάσχοντα να αφήσει το ηλεκτροφόρο καλώδιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

 

electrisity.jpg - 9.62 Kb

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ!!! ηλεκτρικές συσκευές με βρεγμένα χέρια ή με τα πόδια σας πάνω σε υγρή επιφάνεια.

economy.1.jpg - 32.01 Kb

Για οικονομικούς λογαριασμούς, αντικαταστήστε τους παλαιούς λαμπτήρες (πυρακτώσεως) με νέας τεχνολογίας (ψυχρής καθόδου ή LED).

 Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε
ότι το ρελε διαφυγής μπορεί να σώσει την ζωής σας. Είστε υποχρεωμένοι να το ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 4 φορές τον χρόνο).

Κάντε έλεγχο του ρελέ διαφυγής ρεύματος πατώντας το πλήκτρο test.
 
 

Μην ανοίγετε ποτέ !!! το κιβώτιο του μετρητή σας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθετε ηλεκτροπληξία και να προκληθούν ζημιές.

Μην ακουμπάτε ποτέ τους αγωγούς του δικτύου της ΔΕΗ

Κεραία τηλεόρασης service

Shfakhs TV

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Νέο Πιστοποιητικό (ΥΔΕ)

www.shfakhs. gr

 • 1
 • 2
 • 3

Nova Εγκαταστάσεις

Ψηφιακή εποχή

Τηλεφωνικές Συσκευές

Shfakhs OTE

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

αναλογικό σήμα τέλος !!!

Αναζήτηση Site Search

Φωτιστικά Γραφείου

bellight led

Nova Κεραία Εγκατάσταση

Shfakhs sto Galatsi

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

κουζίνα service

www.shfakhs. com

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

θερμοσίφωνα service

Λάμπες GALUX

Κεραίας TV service

Shfakhs Fotismos

 • 1
 • 2

Nova κεραία

Service Keraias Shfakhs

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Ρελέ ηλεκτροπληξίας

Shfakhs.com service

Πιστοποιητικά Σχέδια ΔΕΗ

priza moraki koynia.jpg
priza moraki koynia.jpg